søndag 5. februar 2012

Meksikansk igjen sier'u? Ay caramba!

Jeg har i lengre tid planlagt å lage denne suppa, men det har aldri falt seg sånn. I dag fant jeg plutselig ut at jeg hadde omtrent alle ingrediensene i kjøleskapet, noe som passet perfekt siden jeg da i hele dag ikke har trengt å sette en fot utenfor døra. Med en sulten Elin i sofaen greide jeg å bli nok motivert til å lage denne suppa, som er ferdig omtrent en time etter man begynner.

Meksikansk suppe
Først raspet jeg squash og gulrot, og hakket opp løk, paprika og hvitløk. Hadde et par klunker olivenolje i en stor gryte, og stekte løk, paprika og hvitløk sammen med spisskummen og oregano. 

Hot!
Chipotle i Adobo-saus får du tak i hos de fleste grønnsakshandlere. Hakket opp én, og hadde i gryta sammen med et par teskjeer av sausen (obs! den er kjempesterk og smaker veldig røkt, så smak til!). Samtidig hadde jeg i en liter vann, 500 g tomater på boks (i flytende form, hadde ikke krossade), tre kjøttbuljongterninger, salt og gulrøttene. Dette kokte i 20 minutter mens jeg forberedte kjøttbollene.

Kjøttboller
Kjøttboller
Kjøttbollene ble laget av en pakke svinekjøttdeig, ett egg, litt av squashen, en liten bunt hakket koriander, spisskummen, oregano, salt og griljermel. Prøv å lage så små kjøttboller som mulig. Jeg fylte 5 cm vann i en gryte og kokte opp, før jeg kokte kjøttbollene i 2-3 minutter. Skjønte fort hvorfor det var lurt å koke dem før jeg hadde dem i suppa, da det fløt opp masse fett som jeg lett kunne ta av. Jeg lot dem renne av og hvile i et par minutter.

Garnityr
Etter det glemte jeg selvsagt å ta bilde, men jeg hadde i kjøttbollene, ca en dl. fullkornsris, litt mais jeg hadde til overs og resten av squashen og lot det så koke i omtrent en halvtime. Imens ryddet jeg og lagde istand garnityren; avocado, lime og koriander.

Meksikansk suppe
Meksikansk suppe
Jeg må seriøst bli flinkere til å ta matbilder, og kanskje få meg noen nye suppetallerkner. Uansett; nok en suksess - suppa ble sabla god og jeg kommer garantert til å lage den igjen. Med litt mer grønnsaker i kanskje. 

Cherry!
Ellers, i disse tider hvor jeg spiser lite og veldig riktig er det vanskelig å vite hva man skal unne seg av det som er godt. Jeg har verken spist godteri eller potetgull siden tiende januar og det er jeg sykt fornøyd med. Koser meg med Options-kakao og frosne bær med ja-yoghurt og litt syltetøy, det funker det altså! Men det jeg koser meg mest med (i tillegg til Dulcita-tomatene til 39 kr/pk som jeg spiser som godteri) er cola zero i alle former! Jeg kjøper bokser og glassflasker så jeg skal drikke mindre men bedre, og det funker himla bra! På Ultra trodde jeg nesten ikke mine egne øyne da jeg fikk se fantastiske Cherry Coke Zero! Det koster over tjue kroner boksen så når jeg drikker det føler jeg virkelig at jeg skeier ut! Høres kanskje tåpelig ut, men det funker og er himla godt! Hvis du har noen gode tips til hva man kan kose seg med uten at det går nevneverdig utover kaloriinntaket, tar jeg gjerne imot!


4 kommentarer:

 1. Mmmm, lekkert! Jeg elsker jo sterk, krydret, meksikanskish mat - så dette er jo midt i blinken!

  Jeg forsøker å være flinkis med kaloriinntaket selv, men det er ikke alltid så enkelt. For min del går det ned enorme mengder Pepsi Max, mange druer og myyyye knekkebrød med magerost og alfalfaspirer. I hverdagene vel å merke. I helgen skeier jeg ut med god samvittighet :)

  Riktig god søndag til deg!
  Klemmer fra Fransa

  SvarSlett
 2. Nå vet jeg nesten ikke hvor jeg skal starte med uttestingen av suppene dine lengre! Men meksikansk er jo nesten alltid godt da;) Rasping av squash har jeg faktisk ikke tenkt på før, men det er jo skikkelig lurt! Hadde de ikke billigere brus i Sverige da? Typen hamstra vannilla coke iallefall der

  SvarSlett
 3. Dette ser supergodt ut, kanskje det er denne retten som blir min nye testings? :D

  SvarSlett
 4. Cherry zero er så utrolig god! Ble så glad når jeg så den i norske butikkhyller=)

  SvarSlett