lørdag 7. januar 2012

Suppeutfordringen og fredagskvelden

Som tidligere nevnt har jeg noen nyttårsforsetter. Det er ikke alle jeg ønsker å dele med offentligheten, men ett er det nødvendig å involvere bloggen i! Jeg er jo som kjent ganske glad i å lage mat, men ofte kan det gå lenge mellom hver gang jeg gidder å lage noe nytt. Jeg har tidligere prøvd å skulle blogge om en ny oppskrift i uka, men det varte vel bare i to uker eller noe sånn (jeg har valgt navnet på bloggen min med omhu altså). Likevel, et nytt år bringer nye muligheter, og jeg tror vel kanskje ikke jeg kommer til å klare å lage en ny suppe i uka i hele år, men jeg skal prøve mitt ytterste for å lage minst 30 nye supper og gryter i løpet av det kommende året, i tillegg til gode gamle favoritter så klart. 

Karri- og kikertsuppe
Denne uka har jeg startet sterkt med denne fantastiske kokosmelk- og kikertsuppa som jeg fant hos Ida og Muskatt. Jeg byttet ut grønnsaksbuljong med kyllingbuljong, og sellerien byttet jeg ut med squash og paprika. Også hadde jeg i krydderet sammen med grønnsakene når jeg stekte dem, før kokosmelka og tomatene ble tilsatt. Suppa ble så sinnsykt god at jeg måtte virkelig beherske meg for ikke å spise opp alt med én gang. Dagen derpå var konsistensen mye tykkere så jeg kokte litt ris og brukte det som gryterett. Et ypperlig måltid som anbefales på det varmeste!

Burger king
Snacks
Arendals
PS3
I går var Deanna på besøk, vi spiste hjemmelagde burgere og potetbåter, drakk Arendalspils og knasket i oss godis, mens vi spilte Ratchet & Clank på PS3. Det overstadige godisinntaket var et viktig rituale i forbindelse med ett av nyttårsforsettene som jeg kanskje kommer tilbake til litt seinere i år. Translation: Will start the new year with a soup challenge, and try to make a new soup or stew every week this year. We'll see how long before I give up... Last night Deanna and I ate homemade burgers and had beer from Arendal, while playing Ratchet & Clank on PS3. Good times!

6 kommentarer:

 1. Prøvde jo Idas suppe , jeg også, supergod! Og i kveld ble det den salaten du anbefalte for lenge siden, Moroccan Quinoa Salad fra bloggen Green Kitchen Stories, den var også en vinner! Good luck with the soup challenge!

  SvarSlett
 2. Fyyyy sørn dette kan jeg like!! Skal helt klart prøve, superglad jeg er en følger nå ja =D Jeg også har det sånn, liker å lage mat, men ikke ofte det blir noe nytt akkurat. Den burgeren så også skikkelig proff ut. Er det seleri eller potet chips? Naaaam og god helg;)

  SvarSlett
 3. Så bra då!:) Flaks for meg at du kommenterte, for eg likte din blogg skikkelig godt!

  SvarSlett
 4. Jeg elsker supper. Det er godt og det er så enkelt å lage. De man lager selv fra bunnen så klart! Jeg synes dette hørtes ut som en veldig bra utfordring. Så skal jeg prøve å følge opp med å lage suppene du legger ut;)

  SvarSlett
 5. Pst: skal jeg fortelle deg en liten hemmelighet med teningene mine? Jeg kan egentlig ikke tegne, jeg bare later som ;)

  SvarSlett
 6. // Jeg begynte mitt "spise" prosjekt 1. jaunuar. Det var dagen ;) 8 uker er vel forresten nesten det samme som 2 måneder ;) Men når det er sagt har jeg ingen planer om å gå ned 10 kg på den tiden. Det var mest bare for å få en cachy overskrift ;) Hurtigslanking har jeg ikke tro på.
  Målet mitt er å ikke spise eller drikke noe sukker frem til 1.mars. Og de første 12 dagene har gått veldig bra. Vet ikke om du leste de andre sine innlegg, men som mange nevner blir nok det største "broblemet" mitt å minske inntaket. Er jo så kjedelig å stoppe å spise når det smaker godt ;)

  Lykke til med ditt prosjekt! Supper er helt knall! :D

  SvarSlett