lørdag 17. september 2011

Bursdagsmiddag og helgemorgen

I tillegg til operagaven hadde vi ungene lovet bort en treretters i anledning 50-års-jubileet, hvor hver av oss skulle lage én rett hver. Festlighetene fant sted i går kveld, hjemme hos meg.

Kjøkkenplanter
Tidligere på dagen var mamma og jeg på Plantasjen, jeg trengte nemlig hjelp til å finne planter som jeg kan klare å holde liv i. Til kjøkkenet kjøpte jeg en chiliplante og en bregne.

Dekket bord
Festbordet ble dekket, og etter én stk. knukket vinåpner og ymse forsøk med tang og snille naboer, fikk vi også vin til maten.

Forrett
Lars stod for forretten, en nydelig salat med salt og søtt.

Før
Jeg lagde min første helstekte kylling, med en hel, kokt sitron, masse hvitløk og timian inni. Tilbehøret var ovnsstekte poteter og grønnsaker, og så masse rømme så klart.

Hovedrett
Det ble himla godt, så godt at jeg selvsagt glemte å fotografere, enn så fint jeg hadde dandert det!

Mams
Mamma var fornøyd.

TA
Tore Andreas også.

Vin
Jeg hadde fått anbefalt vin til maten min på polet, og den passet ypperlig!

Blomstervindu
Det mørknet og vi beundret de nye fine blomstene (og pottene) i stuevinduet.

Dessert
Tok sikkert ti bilder av desserten, og dette ble det beste. Fail. Men den var himla god, Tore Andreas disket opp med pisket solbæris med blåbær på. Også hadde vi masse kaffe, perfekt!

Lars
Lars ble mett. Det gjorde vi andre også.

Frokost
I dag morges sov mamma og jeg til vi våkna av oss selv, så lagde vi en herlig restefrokost!

Frokost
Omelett med poteter, paprika, rødløk og timian. Mmmm.

Mamma på loppis
Etter frokost dro vi på markedet under broa på Grønland. Mamma er dreven i gamet og prutet som en gal. I kjent stil ble hun kjent med selgeren. Jeg fikk kjøpt meg fire Stavangerflint-boller og et fantastisk fint sausenebb med tilhørende serveringsbolle - alt til 220 kr!!! Et varp! Bilder kommer seinere.

Batteriet på kameraet var plutselig utladet, og det var dumt, for vi har gjort masse annet gøy idag også. Vi var innom nesten alle butikkene i Markveien, og mamma prøvde å overtale meg til å kjøpe et servise til 1200 kr på Maritabutikken. Jeg skal tenke på det litt. Etterpå møtte vi brødrene og spiste lunch på Nighthawk Diner. Etter et par timers avslapping har mamma og jeg kost oss hjemme med enchiladas med mangosalsa og guacamole, Poirot, kaffe og kokosboller fra den lille kokosbollefabrikken! Og det er fortsatt bare lørdag!
Translation: Continued the celebration of my mom's 50th birthday last night by making her a three course dinner with my brothers. Today we had a wonderful breakfast before spending the day shopping at antique shops and flea markets, lunch in town and finishing the day by watching Poirot and eating enchiladas. And we're only half way through the weekend!

2 kommentarer:

  1. Så koselig! Maten så utrolig deilig ut! Selv etter-bildene var jo fristende ;) Det er så fint å kunne gjøre slikt innimellom - spesielt når samarbeidet går så knirkefritt for seg!

    Planter som ikke bukker under så fort er forøvrig noe jeg kunne trengt også. Jeg har faktisk klart å ta livet av en kaktus en gang, og får fortsatt høre det. Bregner hadde kanskje vært noe!

    Ha ei fortsatt god helg :)

    SvarSlett
  2. Likte veldig godt ideen med å lage ein rett kvar! Då er alle saman med utan at alle står oppå kvarandre og lagar mat og ti gonger meir søl enn nødvendig.

    SvarSlett