onsdag 26. desember 2012

Julaften

jul
Endelig ble det jul igjen! Småfuglene skal ikke være sultne i jula.

jul
Seint på lille julaften lagde Lars og jeg snøengler. De ble overraskende store, det var nok en del år siden sist.. Så hoppa vi i snøen og lagde en snølykt som varte i fem minutter.

jul
Det skal godt gjøres å ikke få julestemning på Solheim.

jul
jul
Julaftens morgen ble vi vekket tidlig for å se på treet som mamma hadde pynta seint kvelden før. Det var fint som vanlig. Etterpå fikk vi julegodter i strømpen og så på Askepott.

jul
jul
Julegrøten ble servert i juletallerkener av mamma i julegenser ved et juledekket bord. TA fikk mandelen. Det var OK, fordi jeg fikk mandelen to ganger på julaften i fjor.

jul

jul

jul


jul
Det snødde fortsatt tett.

jul
jul
jul
jul
jul
I år var det bare oss fem, for første gang på mange år og sikkert siste gang noensinne. Himla koselig.

jul
Pappa fikk mandelen i riskremen.

jul
Vi hadde lagt så få pakker rundt treet at fikk plass til å gå rundt det. Versa på julesangene sitter som et skudd fortsatt! Etterpå kom resten av gavelasset på plass, og vi åpnet pakker i timesvis. Jeg fikk så mye fint! Blant annet masse fantastisk arvegods og flere nye deler til det rosa Rosmarin-settet mitt, vi tar det i et eget innlegg seinere! 

jul
Til slutt spiste vi julegodter og julekaker og drakk julebrus og enda et par kopper kaffi, før vi la oss i respektabel tid, før midnatt. En utmerket julaften!

1 kommentar:

  1. Oi, der var det fint!!!
    Ser ut som en deilig jul. Godt å ha en stille og rolig julaften, vi hadde en sånn ifjor...men det blir nok lenge til neste gang nå da vi har to barn i familien ;)
    Vi var og i Arendal, på Ryyyygene ;)¨

    Kos deg videre i romjula!

    SvarSlett