tirsdag 17. april 2012

Grønnsakspai med kylling og spinat

Jeg innrømmer det, jeg har blitt hekta på pai. Endelig har jeg funnet en paibunn som er enkel, grei, himla sunn, og ikke minst skikkelig god!

Pai
Til bunnen trenger du 1 dl hvetemel, 0.5 dl sammalt hvete fin, 50 g cottage cheese, 30 g margarin, 1 ss solsikkekjerner og 3-4 ss vann.

Pai
Kna sammen til en fin deig (bruk mer vann hvis du trenger), pakk inn i plast og legg i kjøleskapet i en halvtimes tid.

Pai
Finn fram grønnsakene du har lyst til å ha oppi, sky's the limit. Jeg hadde purre, paprika, rødløk, soltørka tomater (uten olje) og hvitløk.

Pai
Jeg har blitt litt opptatt av at jeg ikke skal bruke så mye olje, en teskje er faktisk mer enn nok! Oliven så klart!

Pai
Tin spinat på lav varme..

Pai
..og stek grønnsakene i et par minutter så blir det så meget bedre.

Pai
Vil du ha noe kjøtt må du steke det også på forhånd.

Pai
La spinaten kjøle seg ned.

Pai
Etter en halvtime tar du ut paideigen og trykker den ut i en form, det er det kjedeligste. Forstekes i fem minutter på 200 grader.

Pai
Bland spinaten sammen med tre egg, 0.5 dl melk (gjerne ekstra lett), salt og pepper.

Pai
Ikke glem friske urter. I love timian.

Pai
Spre grønnsaker og evt. kjøtt i paiformen.

Pai
Dekk med eggeblandingen (om du vil ha spinat i er helt opp til deg forresten) og stek i 30-40 minutter på 200 grader.

Pai
Salat
Spis så mye du orker og servér med en god salat!

Jordbær
Anbefaler jordbær til dessert for en smak av sommer!!

5 kommentarer:

  1. Flott m oppskrift på paideigen... glemte å få den da du var heime :-)

    SvarSlett
  2. Å føttikatta det så godt ut!!!

    SvarSlett
  3. Hjertlig takk for oppskriften! Jeg er en paiperson selv, og det å kunne skilte med en sunn variant er ikke dårlig. Denne skal jeg prøve meg på når kjøkkenet er klart! :)

    SvarSlett
  4. Du er så sykt fantastisk flink med mat kjære du=) Jeg blir skikkelig glad av disse innleggene dine og inspirert så klart!

    SvarSlett
  5. wow, for noen flotte bilder!

    SvarSlett