Du trenger:
Poteter
Gulrøtter
Kålrot
Persillerot
Løk
Hvitløk
Chili
Grønnsaksbuljong
Div. krydder, karri en viktig ingrediens

Kutt potet og alle rotfruktene i terninger. Mest potet, ca like mye kålrot og gulrot, og litt persillerot. Kok til de blir møre sammen med en terning eller to med grønnsaksbuljong.

Suppa blir ikke god uten masse krydder. Jeg bruker garam masala, karri og paprika. Hvis jeg ikke har fersk chili pleier jeg å ha i chilipulver også.

Brun løk og hvitløk i olivenolje i en stekepanne. Ikke så nøye hvordan man kutter det siden alt skal moses uansett. Etter 3-4 minutter tar du i alt krydderet og chilien, stek i 3-4 minutter til.

Ha løken og alle de kokte grønnsakene i en bolle med litt vann (for all del, ikke hell ut kraften!) og mos med stavmikser til det er ganske fint.

Bland grønnsaksmiksen og kokekraften og kok i 10-15 minutter så smaken får satt seg. Smak til med salt og pepper. Husk at det allerede er salt i buljongen!

Server med fersk tomat, vårløk og en klatt med rømme og spis så mye du orker! Man blir sabla mett av denne suppa!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar