Juksebacalaoen fra matbloggen ble en stor suksess. I tillegg har jeg lagd både thaicurry med fisk og hjemmelaget fiskegrateng, så min tidligere fobi mot å forberede fisk begynner å forsvinne!
På matbloggen fant jeg også den perfekte oppskriften på grønnkålchips. Det er ikke tull at det nesten smaker like godt som potetgull, og her i huset lager vi det nå flere ganger i uka.
På drikkefronten går det hovedsakelig i vann, kaffe og cola zero, men et glass tørr hvitvin eller tre er ikke så dumt det heller!
Den ultimate favorittsnacksen er imidlertid edamame, japanske soyabønner. Vi kjøper dem hos Asia marked. De må bare kokes opp i lettsaltet vann, og serveres med havsalt. Helt sinnsykt godt.
Etter mamma var på besøk forrige helg og hadde med et glass med hjemmelaget granola, ble jeg inspirert til å lage min egen. Brukte denne oppskriften fra Trines matblogg, supergodt! Det beste er å spise det med gresk yoghurt og litt honning, og noen blåbær på toppen.
Ellers er granolaen veldig god bare med melk på. Og kaffe og frukt ved siden så klart.
Som et alternativ til lørdagstacoen hadde vi en meksikansk variant av fylt paprika i går. Det ble dødsgodt! Kort fortalt - hul ut paprikaen og kok i varmt vann i 5 minutter. Kjøl ned med kaldt vann og sett til siden. Hakk løk, chili, hvitløk, selleri og toppene på paprikaen og stek sammen med kjøttdeig. Ha i mais og tacokrydder og stek i noen minutter før du blander med ferdigkokt ris (vi brukte fullkornsbulgur). Fyll opp paprikaene og sett i ovnen på 175 grader i 20 minutter under folie. Ta av folien og ha revet ost på toppen. Stek til osten er smeltet. Server med hjemmelaget salsa, guacamole og litt rømme. Himla bra helgemat!
Avslutter med et par ikke-matrelaterte bilder fra i dag, vi har vært på søndagsutflukt, først på bowling og så i islabyrinten i Botanisk hage. Himla stilig, skynd deg dit før den smelter!!!
Nå gleeeeder jeg meg virkelig til å teste ut anbefalingene dine! Fylt paprika er godt ja =D Hva bruker du i guacamolen din?
SvarSlettGlemte helt å svare her! Jeg pleier først å lage salsa av rødløk, tomat, chili, koriander, lime, salt og pepper. Så tar jeg et par spiseskjeer av dem og moser sammen med en avokado, en klype spisskummen, kanskje en teskje ekstra lettrømme og smaker til med salt, pepper og limejuice. Himla godt og supersunt!
SlettNå ble jeg inspirert!
SvarSlettOi, så mykje godt! Eg treng absolutt inspirasjon på sunn-snacks-fronten, så takk!
SvarSlettMmm, så mange gode og lure tips!
SvarSlettliker så godt bloggen din IQ
SvarSlettHurra for sunn variasjon! Nysgjerrig på edamame - må se å få tak i det en dag. Er også hekta på grønnkål for tiden, men ikke testet den som chips - må prøves! Takk for inspirasjon :-)
SvarSlett